Tečajevi

tečajeviPilotski školski centar od 2011. godine vrši teorijsko osposobljavanje za razne dozvole pilota zrakoplova. U suradnji sa školama koja imaju ovlaštenje za obučavanje kandidata za letenje u noćnim uvjetima vršimo i teorijsku pripremu za noćno letenje.

U 2014. godini uvodimo teorijsko osposobljavanje na daljinu za dozvolu prometnog pilota (ATPL(A) distance learning).

Od 2017. godine u ponudi imamo i teorijsko osposobljavanje na daljinu za dozvolu lakog (LAPL) i privatnog (PPL) pilota aviona, tzv. distance learning.

Tečajevima LAPL(A) i PPL(A) mogu pristupiti svi zainteresirani kandidati sa navršenih 16 godina života dok za tečaj na daljinu ATPL(A) moraju imati navršenih 18 godina života. Tečajevima mogu pristupiti kandidati upućeni iz škola odnosno organizacija koje vrše praktično osposobljavanje (letenje) ili oni kandidati koji školu za praktični dio obuke još nisu odabrali. Takvim kandidatima će se u cilju donošenja lakše odluke u toku teorijskog osposobljavanja omogućiti upoznavanje sa školama za praktično osposobljavanje kao i  pogodnostima koje nude.

Važno je naglasiti da po završetku našeg tečaja kandidati mogu pristupiti praktičnom dijelu obuke u bilo kojoj školi odnosno organizaciji ovlaštenoj za provođenje praktičnog osposobljavanja.

Cilj teorijskog osposobljavanja je kvalitetno i sa razumijevanjem upoznati kandidata za pilota sa osnovama potrebnim za sigurno i učinkovito savladavanje praktičnog dijela obuke – letenja avionom. Kvalitetna teorijska obuka i pravilno razvijen redoslijed u pripremi za letenje čini 80% uspješnog praktičnog dijela obuke, te osigurava nepotrebno uzimanje dodatnih sati letenja tokom obuke.

TEČAJEVI teorijskog osposobljavanja:

  • za dozvolu pilota lakog aviona LAPL(A)
  • za dozvolu pilota privatnog aviona PPL(A)
  • za dozvolu prometnog pilota aviona ATPL(A)