LAPL/PPL distance learning

Ovom tečaju mogu pristupiti kandidati upućeni iz škola odnosno organizacija koje vrše praktično osposobljavanje (letenje) kao i oni kandidati koji ne znaju koju školu odabrati. Takvim kandidatima će se u cilju donošenja lakše odluke u toku teorijskog osposobljavanja omogućiti upoznavanje sa školama za praktično osposobljavanje kao i pogodnostima koje nude.

Važno je naglasiti da po završetku našeg tečaja kandidati mogu pristupiti praktičnom dijelu obuke u bilo kojoj školi odnosno organizaciji ovlaštenoj za provođenje praktičnog osposobljavanja (ATO) u skladu sa Europskim (EASA) standardima.

Praktična obuka za dozvolu privatnog pilota aviona (PPL) sastoji se od minimalno 45h naleta avionom, dok za dozvolu pilota lakog zrakoplova (LAPL) minimalno 30h nalet avionom. Teorijska obuka za za LAPL i PPL dozvolu je ista.

Cilj teorijskog osposobljavanja je kvalitetno i sa razumijevanjem upoznati kandidata za pilota sa osnovama potrebnim za  sigurno i učinkovito savladavanje praktičnog dijela obuke – letenja avionom. Kvalitetna teorijska obuka i pravilno razvijen redoslijed u pripremi za letenje čini 80% uspješnog praktičnog dijela obuke, te osigurava nepotrebno uzimanje dodatnih sati letenja tijekom obuke.

Osnovni uvjeti za pristup tečaju:

– navršenih 16 godina života
– osnovno znanje matematike i fizike i poželjno poznavanje engleskog jezika.

O tečaju:

– tečaj se sastoji od 9 predmeta raspoređenih u 90 sati učenjem na daljinu (distance learning) i minimalno 25 h teorijske obuke (tzv. Brush-up) u učionici Pilotskog Školskog Centra.
– tečaj je moguće započeti u bilo kojem trenutku.
– provjera znanja provodi se tijekom faze učenja na daljinu nakon svake lekcije te kroz test napretka tijekom teorijske obuke u učionici.
– pod pretpostavkom da kandidat uči minimalno 15 sati svaki tjedan dovodi do prosjeka potrebnog za završetak tečaja od ukupno 7 tjedana.
– tempo učenja kandidat sam određuje, pa je tečaj moguće završiti i prije predviđenog vremena.
– nakon što se završi pojedini predmet učenjem na daljinu, prema dogovoru sa kandidatom slijedi dio teorijske obuke istog predmeta u učionici.
– tečaj uključuje pristup On-line aplikaciji za učenje u trajanju 12 mjeseci.

dl2

Što nakon tečaja?

– već pri kraju ili nakon završenog teorijskog tečaja možete pristupiti praktičnom dijelu obuke,
– uz dobivenu potvrdu i uvjerenje nakon uspješnog završetak tečaja pristupate polaganju završnih ispita iz svih 9 predmeta ispred Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo prema unaprijed propisanim ispitnim rokovima.

Cijena tečaja:

  • grupni tečaj – 6.500 kn
  • individualni tečaj – 8.500 kn

Koja je razlika između grupnog i individualnog tečaja?

Kod individualnog tečaja obvezan dio predavanja u učionici organizira se samo za Vas. Grupni tečaj znači da se obvezan dio predavanja u učionici organizira grupno za sve kandidate koji završe sa učenjem na daljinu na kompjuteru pojedinog ili svih predmeta prema unaprijed definiranom rasporedu škole.

Tečaj uključuje na poklon pilotsku opremu u vrijednosti od 1.100 kn!

U cijenu tečaja je uključeno:

  • EASA LAPL/PPL Online Campus Computer based training (CBT) pristup 12 mjeseci
  • Minimalno 25 h teorijske obuke u učionici
  • ASA Ploter CP-RLX >>> klikni
  • ASA Računar E6B >>> klikni
  • ASA Kneeboard VFR >>> klikni
  • Jeppesen LogBook >>> klikni
  • Staedtler flomasteri za navigacijske karte >>> klikni
  • Pilotska torba PILOT DAILY >>> klikni